Floorsrace5.jouwweb.nl
What's new » Het verhaal » Make over 2011

Make over deel4                                       03/04/2011

Racen kun je niet zonder sponsoren. En die moeten natuurlijk een mooie sticker op de auto krijgen, dus ging ik Maandag avond weer terug naar Van der Heijden reclame. Een aantal van mijn sponsoren stonden al bij hem in de computer, maar het grootste deel niet, dus die moesten gemaakt worden. Een bedrijf wordt gekenmerkt door een bepaald lettertype waarmee de naam op auto's, reclame borden en websites staan. Het is dus belangrijk dat de bedrijfsnamen op mijn auto kwa lettertype kloppen. Na een paar uurtjes achter de computer gezeten te hebben, kon het stickerpapier geprint worden en de race 5 bestickerd.

 

 

Ja ja, dit is nog eens preciezie werk! Alles wordt netjes uitgemeten zodat niets scheef komt te zitten. En omdat het bij zo'n drukke achergrond het mooiste is om een zwarte omranding te hebben, werd er eerst een zwarte sticker geplakt en daarna een witte eroverheen.

Michael en Gerard zijn zo op elkaar ingespeeld dat ik niet veel kon bijdragen. Maar, hoe klein de bijdrage ook is, ik heb zelf de pijlen gemaakt die naar de sleepogen wijzen. Toch belangrijk als je vast staat in de grintbak.

Rond een uur of 11 zaten alle stickers op z'n plek. We vonden het in het begin eigenlijk zonde om het mooie gestreepte design te gaan beplakken met andere stickers, maar toen ze erop zaten bleek het eind resultaat nog mooier te zijn als voorheen.

 

Na weken plakken, over spuiten en in elkaar zetten is het uiterlijk van de race 5 nu klaar. Ik ben echt super blij met het eind resultaat. Hij zal er niet harder door gaan, maar ik kan hier wel mee voor de dag komen en dat is toch ook belangrijk. Een jaar geleden was ik al blij dat de race 5 niet al teveel zichtbare deuken en krassen had. Nooit had ik durven dromen dat hij er zo mooi uit zou gaan zien. Michael en Gerard, bedankt voor al het werk en al die tijd die jullie erin hebben gestoken om dit mogelijk te maken!

Make over deel3                          03/04/2011

Een Renault 5 GT Turbo onderscheid zich kwa uiterlijk met een gewone Renault 5 door zijn plastic delen. Die geven hem net even dat stoere tintje. En zeker als je een 5 met roze strepen hebt is dat stoere element erg belangrijk. Om die plastic delen eronder te zetten en ervoor te zorgen dat alles netjes op elkaar aansluit heb je heb je een zekere mate van geduld nodig. Het is best een preciezie werkje, zeker om de sideskirts weer netjes op zijn plek te krijgen. Maar na een dag werk (en wat vloeken en tieren)  zat alles er weer netjes onder.

 

Make over deel2                   02/04/2011

Een week later gaan Gerard en Michael weer verder met het beplakken van de race 5. Zelf moest ik ergens ander zijn die dag, dus werd de auto afgegeven Vrijdag avond en kon ik hem s'avonds weer ophalen. Niets iets wat ik bijzonder fijn vind om te doen, want Gerard en Michael hadden de race 5 ook voor de gein mintgroen met paarse strepen kunnen maken als ze daar zin in hadden. Maar gelukkig hebben ze dat niet gedaan en het resultaat mag er, zoals verwacht, wezen.

S'ochtends werd er begonnen waar ze gebleven waren. De helft was ongeveer al beplakt, dus nu was de achterkant aan de beurt.

 

Er waren behoorlijk wat roze sticker stroken nodig om de 5 in te pakken. En dat terwijl de 5 zo klein is..

 

En toen het 5uur was mocht ik de 5 weer ophalen. Het was wel even wennen, maar het is een ware beaty geworden.

  

 

 

 make over deel 1                     26/03/2011

De 5 had een grijze kleur waardoor hij toch een beetje in het niet viel tussen alle grote, snelle en fel gekleurde race wagens. De licht roze kleur maakte hem wel mooier, maar alsnog niet echt opvallender. En daarom krijgt hij voor het seizoen van 2011 een mooi nieuw jasje!!

Ik had zelf het idee om hem helemaal roze te maken, maar ik was erg benieuwd met wat voor ideeen de mensen van Van der Heijden reclame zouden komen. De kleur moest roze worden, maar ja, welke tint dan en in wat voor patroon... En zo kwamen we uiteindelijk op het idee om gewoon alle kleuren roze te nemen en in verschillende diktes van stroken over de auto heen te leggen. Het idee was er, dus kon Gerard beginnen. 

 

 

De eerste treep was gelegd. Natuurlijk vind ik het super dat equipe Jaronn en Van der Heijden reclame mijn auto een matamorphose willen geven, maar ik moest wel even slikken toen het ook echt gebeurde. Ik hield altijd wel van zijn kleine inperfectheden zoals deukjes, krassen en lak die los begon te laten. Voor mij was de 5 toch al perfect.

Maar goed, genoeg sentiment, we gaan verder met de rest van de strepen, want heel de auto moet gedaan worden.

 

 

Met iedere streep veranderde de auto meer. Voor het erst in een hele lange tijd glimt ie weer en zelfs deukjes en krasjes werden bijna niet meer zichtbaar. Ik was nooit zo'n voorstander van stickeren omdat ik dacht dat je alle overgangen zou blijven zien, maar niets is minder waar. Alle rondingen en plooien wist Gerard netjes te krijgen en het ziet er gewoon super uit!

 

 

Omdat het zoveel werk is om een auto in te pakken, lukte het dus ook niet om hem in een dag af te krijgen. Dus is dit het eind resultaat voor deze week en volgende week wordt hij helemaal afgemaakt en de sponsoren erop gezet. Maar wat een plaatje is het nu al geworden. Wie wil nou geen sticker op zo'n mooie auto!!